+370 678 59 069

Varžybų savaitgalis

🔥 Birželio 19-20 d. savaitgalis pažymėtas net 3️⃣ svarbiais renginiais:

– Pasirodymą 🇪🇺 sprinto triatlono čempionate baigė 🇱🇹 nacionalinė rinktinė. Paskutinę varžybų dieną 22 pajėgiausios mišrių estafečių rinktinės varžėsi dėl Senojo žemyno jaunimo čempionų titulo. Kiekvienas keturių žmonių komandos narys turėjo įveikti 🏊‍♀️ 250 m, 🚴‍♂️ 6 km ir 🏃‍♀️ 2,250 km distanciją.

Alinantis karštis ir daugiau patirties turinčios komandos nepaliko vilčių 🇱🇹 rinktinei, kuri kovojo iki galo su Ukrainos komanda, kurią visgi pavyko palaužti vos 5 sekundėmis. Iškovota 21 vieta, o rinktinei tai buvo debiutas tokio formato varžybose. Matant mišrių estafečių didėjanti populiarumą ir patrauklumą žiūrovams, šiais metais rugsėjo pradžioje organizuojamas ir Lietuvos mišrių estafečių čempionatas, kuris vyks Druskininkuose.

Dalis komandos jau kelyje namo, 🇦🇹liko tik Inga Paplauskė ir Alberto Casillas Garcia. Šie du sportininkai jau ateinantį sekmadienį astovaus 🇱🇹 Europos vidutinio nuotolio triatlono čempionate.

– Ernestas Česonis 🇪🇸 vykusiame Pasaulio paratriatlono taurės etape užėmė 16 vt. iš 18. Sprinto tri distanciją įveikęs per 01:06:45. Nugalėtojas kanadietis Daniel Stefan distanciją įveikė per 00:59:48.

– Lietuvos triatlono taurė toliau gerina dalyvių rekordus ir prie starto linijos kviečia vis didesnį būrį sportininkų, akivaizdžiai matoma ir didėjanti konkurencija, džiugina nauji veidai bendruomenėje.

Šeštadienį vykęs Varėnos etapas negailėjo tropinės kaitros, kuri tik dar labiau pasunkino ir taip nelengvą etapą. Standartinėje distnacijoje triumfavo Tautvydas Kopūstas ir Inga Aukselytė. Sprinto rungtyje ant aukščiausios pakylos lipo Panevėžio triatlono klubo atstovai Titas Pumputis ir Orinta Mauraitė. Intrigos netrūko Junior-Pro distancijoje, kurioje jaunimas varžėsi “draft-legal” formate. Dviračių trasoje Zigmas Reisas, Oskaras Grigonis ir Kristupas Rimkus dirbo grupėje ir podiumo išsidėstymą eilinį kartą nulėmė bėgimas. Šį kartą pranašiausias buvo Kristupas, ant antro laiptelio lipo Zigmas, o geriausią trasos bėgimo tempą išspaudęs Pijus Dapkus sugebėjo tranzite šoktelti iš 6 vietos į 4, o bėgime užsitikrinti ir 3-ią podiumo laiptelį, bendroje įskaitoje. Tuo tarpu merginų lauke 2 ir 3 vietas skyrė vos 1 sekundė. Vilniaus miesto sporto centro auklėtinė Ūla Sijavičiūtė įveikė vilnietę Kamilę Murnevaitę tik paskutiniuose metruose. Pirmą vietą užtikrintai iškovojo dar vieną Panevėžio “TRI-FUN” atstovė Jomilė Pribušauskaitė.

Toliau visų laukia Trakų triatlonas/Lietuvos triatlono čempionatas: https://trakutriatlonas.lt/